Nörolojik Rehabilitasyon

Nörolojik rehabilitasyon sinir sistemini etkileyen rahatsızlıkların giderilmesi, zihinsel fonksiyonların güçlendirilmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi gibi amaçlarla gerçekleştirilen uygulamalardır. Bu amaçla çeşitli evde bakım ve rehabilitasyon merkezleri hizmet verebilmektedir.

Nörolojik rehabilitasyon ne demek? Serebral palsi, demans, Alzheimer gibi sinir sistemi hastalıkları iyi bir bakım ve rehabilitasyon sürecini gerekli kılmaktadır. Nörolojik rahatsızlıkların önemli bir kısmı ya doğuştan gelmekte ya da ileri yaşla birlikte kendini göstermektedir. Ancak her yaştan insanı etkileyebilmektedir. Peki nörolojik hastalıkların rehabilitasyonu ne kadar sürer? Pek çok hastalığın tam bir tedavisi yoktur ancak bunlar belli bir ölçüde kontrol altında tutulabilmektedir. Bu nedenle rehabilitasyon zamanı hakkında net bir süre vermek zordur.

Nörolojik Rehabilitasyon Nedir?

Genetik yatkınlık, ileri yaş, fiziksel yaralanma, düzenli alkol kullanımı gibi faktörler nörolojik rahatsızlıkların sebepleri olarak sıralanabilir. Bu rahatsızlıklardan muzdarip kişilerin en uygun bakımı ve rehabilitasyonu alabilmeleri için profesyonel destek önemlidir. Bunu da alanında uzman sağlık çalışanları sağlamaktadır.

Ülkemizdeki devlet hastaneleri genellikle hasta talebini karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Uzun randevu bekleme sürelerine dahil olmadan, rahat ve konforlu bir bakım hizmeti için NTS Medicare yanınızda! Sağlık çalışanı profesyonellerden ve destek personellerinden oluşan ekibimiz sağlık ve bakım ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Parkinson ve bunama (demans) gibi hastalıklar sinir sistemiyle ilişkilidir. Bu hastalıkların tedavisi ve rehabilitasyonu, önemli bir süreci de beraberinde getirmektedir. Aşağıdaki gibi sıralayabileceğimiz önerilerle hasta bireylerin daha yüksek standartlarda bir yaşam sürmesi sağlanabilmektedir.

  • Çeşitli ilaçların kullanımı
  • Zihinsel fonksiyonları geliştiren uygulamalar
  • Hayat tarzı değişiklikleri
  • Danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak
Nörolojik Rehabilitasyon

Nörolojik Hastalıklar Nelerdir?

Nöron, sinir sistemi hücrelerine verilen isimdir. Bu sistemde meydana gelen herhangi bir hastalık nörolojiktir. Bu hastalıklar, doğrudan beyni ve beyin fonksiyonlarını etkilediğinden kişide davranış değişimlerine, nöbetlere veya bilişsel bozukluklara yol açabilmektedir. Nöroloji alanıyla ilişkili bazı hastalıklar/rahatsızlıklar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Epilepsi (sara)
  • Beyin damarı hastalıkları
  • Uyku bozuklukları
  • Distoni
  • Huzursuz bacak sendromu

Beyni çalıştıran veya farklı işlemeye iten pek çok uygulama/egzersiz zihinsel fonksiyonları da güçlendirmektedir. Bulmaca ve problem çözmek, kitap okumak, makale veya şiir yazmak gibi aktiviteler; nörolojik bazı hastalıkların semptomlarının daha az hissedilmesini sağlayabilmektedir.