Sağlık Ekibimizle ani gelişen sağlık problemleri, kronik hastalıkların takip ve tedavisi, hastane sonrası bakım gibi farklı sorunlar için çözüm sunulmaktadır.
Hastanın muayenesi; sonrası laboratuvar tetkikleri, direktgrafi, EKG, EKO gibi tanıya yönelik işlemler ve karar verilen tedavileri uygulayabilecek ekip ile bütüncül uygulama
Yenidoğan Bebek Bakımı Ve Emzirme Danışmanlığı
- Emzirmenin Fizyolojisi
- Emzirme Pozisyonları
- Emzirme Desteği
- Meme Bakımı
- Yenidoğan Bakımı
Bebek Ve Çocuklarda İlk Yardım Semineri
- Bebekleri ve çocukları kazalara karşı koruyabilmek ve onlar için güvenli bir çevre oluşturabilme
- Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz acil durumlar ve bunlara karşı yapabileceklerimiz
- Solunum yoluna yabancı cisim kaçmasında İlk Yardım
- Temel Yaşam desteği Eğitimi(Suni Solunum Kalp Masajı)
- Suda Boğulmalarda İlkyardım
- Böcek Isırmalarında İlk Yardım
- Kırık Çıkıklarda İlk Yardım
- Ateşli Hastalıklarda İlkyardım
- Yanıklarda İlkyardım
Anne sütü; taze, temiz, kullanıma hazır ve ekonomik gıdadır. Benzersiz ve taklit edilemeyen anne sütünün üretiminde hormonlar etkilidir. Hamilelikte plasentanın gelişimi anne vücudunda progesteron ve östrojen hormonlarının salgılanmasını sağlar. Bu hormonlar annenin biyolojik sistemini canlandırır, hamileliğinin ortalarından itibaren meme dokusunun salgı bezlerini ve süt kanalları ağını güçlendirir. Oksitosin ve prolaktin, anne sütü üretiminden sorumlu hormonlardır.
Bebeğin doğumundan sonra plasenta da rahim dışına çıkınca anne bedeninde salgılanan östrojen ve progesteron hormonları kan düzeyinde hızla azalır, hipofiz bezi süt üretimini başlatacak prolaktini salgılamaya başlar. Prolaktin, ilk süt olan kolostrumun üretimini sağlar. Bağlılık ve sevgi hormonu oksitosin, süt kanallarında biriken anne sütünün meme ucuna ulaşmasını sağlar. Anne sütü, alveol denilen bezlerde üretilip süt kanalları vasıtasıyla memeye ulaşır ve meme ucundaki kahverengi alanda (aerola) depolanır.
Hamileliğin 28. haftasından itibaren fetüs, emme ve yutma reflexlerini geliştirmeye başlar, dokunma ise en erken gelişen duyudur. Doğum sonrası altın saatte, anne ve bebeğinin hemen ve kesintisiz ten tene temas yapmaları ve bir arada tutulmaları anne sütü üretimi için çok önemlidir. Bebeğin anneye dokunuşları, kokusu ve emme çabaları sütün artmasını sağlar.
Her bebeğin ihtiyacına göre içeriği ve miktarı değişen anne sütü, tamamen ve kolayca sindirilebilir yapıdadır. Bebeğin bağırsak yapısı doğumdan sonra da gelişmeye devam eder. İlk günlerinde bebeğin alacağı kolostrum, bebeğin sindirim sistemi mukozasını bir katman halinde sırlayarak, mikroplara karşı bağışıklığını arttırır.
İlk altı ay bebeğin ihtiyacı olan su, yağ, protein, vitamin, mineral ihtiyacını karşılayan tek ideal besindir. Sık emzirmek, anne sütünü arttıran en etkili yöntemdir. Bebekler, sezgileri ile öğrenirler. İçgüdüleri karar merkezleridir. Doğdukları andan itibaren her şeyi algılayan, öğrenen bebeğin beklediği deneyimler; anneyi görmek, desteklenerek kucağa alınmak, güven veren dokunuşlar, yumuşak ses tonuyla yapılan konuşmalardır. Olumlu ve tekrarlayan tecrübeleri artan bebeklerin beyin hücrelerinin gelişimi de artar. Emzirmek, güvenli bağlanma için en etkili yöntemdir.
Doğum sonrası hem anne hem de bebeğin bakımı evinde hemşireler tarafından yapılır.
Anneye ihtiyacı olan tüm bilgi ve beceriler deneyimli hemşirelerimiz tarafından uygulamalı olarak evinde bebeğinin yanında verilir.
Günlük hemşire ziyaretiyle en çok ihtiyaç duyulan emzirme ve banyo konusunda destek alınabilir.
PREMATÜRE BEBEK BAKIMI
En sık emzirme sorunu yaşanan bebekler erken doğan bebeklerdir. Giyimi, uykusu, banyosu vb. birçok konuda prematüre bebek annelerinin daha çok desteğe ihtiyacı vardır. Uzman hemşireler annelere destek ziyaretleri ile sürece uyumu kolaylaştırırlar.
RİSKLİ GEBELİK TAKİBİ
Kadın Doğum Doktoru tarafından riskli gebelik grubunda değerlendirilen ve evde takibi önerilen durumlarda evde uzman hemşirelerle destek sağlanır. Gereken durumlarda Kadın Doğum Doktoru bilgilendirilir.
SAĞLIKLI BEBEK TAKİBİ
Bebeğin büyüme ölçümleri ve aşı takipleri evde yapılır. Küçücük bebeğin hastanede polikliniklerde sıra beklemekten ve enfeksiyon bulaşma riski olmadan rahat ve güvenle bu takipleri yaptırılabilir. Uzman hemşire ve doktorlar tarafından boy – kilo ölçümleri değerlendirilir ve eve yapılan ziyaretlerde anneye beslenme, gelişim ve büyüme ile ilgili eğitimler verilir.